Wilis's readers. TQ all :)

This blog is dedicated to all the happenings of my life, my thoughts & feelings ♥

This blog is dedicated to all the happenings of my life, my thoughts & feelings ♥

Tuesday, August 24, 2010

Preggy Diary @ 3 months




Minggu 12, atau akhir trimester pertama- kelopak mata, kuku jari tangan dan kaki telah kelihatan, persendian bisa bergerak, bayi mampu mengisap dan menelan.

Semua sistem dalam tubuh bayi telah berkembang dengan baik dan banyak organ yang bentuknya hampir sempurna. 

Salam uolls..miss my blog soooo much!

baru ada kekuatan nk update blog yg dah bersawang ni..hampir 3 bln berlalu..sy dapat rasakan diri dlm keadaan sgt teruja..dan mmg struggle gile2 lah..coz, alahan yg sy lalui amat hebat...mgkin ini kedengaran biase kan..dh tgh preggy mmg la kena alahan, tapi mayb sebab ini 1st time utk sy..excited la nk citer..hehe..pengalaman pertama, x pnah rase, tetibe je kena lalui..:) morning sickness + night sickness..huhu..part yg pagi mmg terok sgt lah..dh la nk bgun pagi utk gi keje..jadi bgunkan diri dlm keadaan longlai gile2..hehe..yg part mlm tu sy tak kisah sgt, dh malam kn..time rehat la tu..mabuk2 ke, loya2 ke..takpe, sy bleh baring2 dan rehat sepuas ati..badan pun dh susut..takde selera makan..

Kalo yg bleh telan pun nasi kerabu jer..1st pose sampai ari ke-5 sy makan nsi kerabu je..with honeydew juice, itu je yg tekak nk makan ari2..haha..heran btol, tak pandai nk muak..tapi selepas seminggu camtu..no more nasi dh..cam kembang je tekak ni tgk nasi..sy perlukan roti, waffle, atau western food lah utk isi perut ni..:P..

mcm2 perangai org preggy ni kan..kelakar pun ade..haha..sweet memories btol lah..


skang sy tgah mencarik2 buah delima & limau bali (2=2 yg isinya merah yg amat lazat tu..)

yummy..tak sabar nk dapatkannya, harap2 dpat la..incik wilis dh janji dh carik dis week..sabarlah wahai ati..(^_^)

1 suka wilis's journal:

Tina Farhana said...

comelnya si mommy ni mengidam mcm2. HAHA

Tuesday, August 24, 2010

Preggy Diary @ 3 months




Minggu 12, atau akhir trimester pertama- kelopak mata, kuku jari tangan dan kaki telah kelihatan, persendian bisa bergerak, bayi mampu mengisap dan menelan.

Semua sistem dalam tubuh bayi telah berkembang dengan baik dan banyak organ yang bentuknya hampir sempurna. 

Salam uolls..miss my blog soooo much!

baru ada kekuatan nk update blog yg dah bersawang ni..hampir 3 bln berlalu..sy dapat rasakan diri dlm keadaan sgt teruja..dan mmg struggle gile2 lah..coz, alahan yg sy lalui amat hebat...mgkin ini kedengaran biase kan..dh tgh preggy mmg la kena alahan, tapi mayb sebab ini 1st time utk sy..excited la nk citer..hehe..pengalaman pertama, x pnah rase, tetibe je kena lalui..:) morning sickness + night sickness..huhu..part yg pagi mmg terok sgt lah..dh la nk bgun pagi utk gi keje..jadi bgunkan diri dlm keadaan longlai gile2..hehe..yg part mlm tu sy tak kisah sgt, dh malam kn..time rehat la tu..mabuk2 ke, loya2 ke..takpe, sy bleh baring2 dan rehat sepuas ati..badan pun dh susut..takde selera makan..

Kalo yg bleh telan pun nasi kerabu jer..1st pose sampai ari ke-5 sy makan nsi kerabu je..with honeydew juice, itu je yg tekak nk makan ari2..haha..heran btol, tak pandai nk muak..tapi selepas seminggu camtu..no more nasi dh..cam kembang je tekak ni tgk nasi..sy perlukan roti, waffle, atau western food lah utk isi perut ni..:P..

mcm2 perangai org preggy ni kan..kelakar pun ade..haha..sweet memories btol lah..


skang sy tgah mencarik2 buah delima & limau bali (2=2 yg isinya merah yg amat lazat tu..)

yummy..tak sabar nk dapatkannya, harap2 dpat la..incik wilis dh janji dh carik dis week..sabarlah wahai ati..(^_^)

1 comments:

Tina Farhana said...

comelnya si mommy ni mengidam mcm2. HAHA