Wilis's readers. TQ all :)

This blog is dedicated to all the happenings of my life, my thoughts & feelings ♥

This blog is dedicated to all the happenings of my life, my thoughts & feelings ♥

Saturday, November 12, 2011

Just a number

Hi peepsss...

bersiaran kembali setelah biarkan blog ni bersawang lagi..haish,penat la nak cuci2 ni..huhu..hantar dobi leh?

Where should i start?

Ok,lama x berblog pasal last month hectic gila la rasanya, kami sefamily demam berjemaah, demam berpakej selesema, jadi memang sampai x tido malam kami 3 beranak, we all laki bini ok la, dah pandai nak handle flu, boleh makan ubat etc. Tapiiii..kesian kat my baby, baby ni kalau kena flu faham2 lah, kena pula jenis takut makan ubat macam anak aku ni, dia siap sembur2 bali ubat tu..end up, letak dalam susu dia, tapi 1/3 dari sukatan asal la, kalau tak dia terbau ubat, susu pun dia sembur..ni memang sah ikut perangai papa nya, my hubby dari dulu memang jenis sakit tak makan ubat, paling2 panadol je dia telan, nak suruh pergi clinic, kirim salam la, dia rela demam dia baik sendiri...so, aku yang pergi beli ubat, dan paksa anak dan hubby aku makan..kejam x kejam la u olls, aku tak sanggup nak tengok hubby dengan anak sakit, lagi2 anak la..aku yang menangis tengok anak terbaring je tak aktif.

almost 1 week juga la dugaan untuk kami tu, alhamdulilah..now, getting better


Hal keje pulak, aku officially resign dah, sebulan aku jadi SAHM (stay at home mama) , saja nak berehat sebelum start keje baru..1/11 baru aku start keje kat tempat baru, finally aku pilih keje yang dekat dengan rumah, belakang rumah je pun..jalan kaki pun sampai..huhu..jimat masa, jimat minyak, jimat segala2 la tak payah nak berjammed bagai lagi...Syukur alhamdulilah..


semalam ingat nak buat entry tarikh cun tu, 11.11.11, just a number..tak ada apa2 yang bermakna untuk aku, sebab nak kawin, dah pun kahwin, nak beranak..dah pun beranak..haha..tapi semalam hari jumaat, tetap bermakna, penghulu segala hari..tapi aku suka no tu, because nombor satu. sebab tu tarikh kawin dulu pun aku pilih 1 haribulan, 01/05..idok la nice date sangat cuma sebab 1hb tu jugak public holiday...senang kami nak celebrate anniversary, tak payah nak amik cuti lagi kan..haha..nak jugak tu nice date..huhu..

Shahrizq danial pun dah nak 8bulan, bertatih dah sikit2..walker yang aku belikan tu dia tak duduk dalam dah, tapi dia tolak sana sini, laju dah..harap2 ikut papanya, in law aku cakap kalau cepat jalan ikut papa la tu, 10 bulan dah laju dah jalan..mama? aku dulu 16 bulan baru pandai jalan, mak aku citer..huhu..
Tapi rizq gigi sebatang pun tak naik lagi ni apa cito?? hari2 aku belek gusi dia, tanda2 pun takde..atleast biarlah naik sebatang, nak juga aku tengok..nan hado!..memang jenis lambat naik gigi kot anak aku ni..nasib baik aku tanya do its normal..cuma kalau setahun tu tak naik2 gak, kena la bawa jumpa paed lagi..

bila tengok anak sekarang, rasa cepatnya masa berlalu..eh! dah besar anak aku, mula la mak excited nak google kek 1st birthday yang cun2..haha..hover mak kau rizq. tapi idok la berkhemah bagai nak celebrate birthday anak, simple2 dah la..tapi kalau neneknya nak sponsor macam majlis akikah dulu, why nottt?? makkkkkk.........huhu..





ok la, nak masak lunch anak dulu.lain kali sambung..

Daaaaaaaaaaa...........

2 suka wilis's journal:

[DnaZz] said...

bby kita sebaya eh?iza dah ilang ingatan daa..huhu rizq lahir berapa hb eh? rifqi 3/3..cantik jgk kan numbernya..nak jugak..hehehe

Yza Wilis said...

Rifqi dgn rizq sebaya bulan je iza...rifqi kuar dulu, rizq 15/3..beza 12 hari..huhu...

Saturday, November 12, 2011

Just a number

Hi peepsss...

bersiaran kembali setelah biarkan blog ni bersawang lagi..haish,penat la nak cuci2 ni..huhu..hantar dobi leh?

Where should i start?

Ok,lama x berblog pasal last month hectic gila la rasanya, kami sefamily demam berjemaah, demam berpakej selesema, jadi memang sampai x tido malam kami 3 beranak, we all laki bini ok la, dah pandai nak handle flu, boleh makan ubat etc. Tapiiii..kesian kat my baby, baby ni kalau kena flu faham2 lah, kena pula jenis takut makan ubat macam anak aku ni, dia siap sembur2 bali ubat tu..end up, letak dalam susu dia, tapi 1/3 dari sukatan asal la, kalau tak dia terbau ubat, susu pun dia sembur..ni memang sah ikut perangai papa nya, my hubby dari dulu memang jenis sakit tak makan ubat, paling2 panadol je dia telan, nak suruh pergi clinic, kirim salam la, dia rela demam dia baik sendiri...so, aku yang pergi beli ubat, dan paksa anak dan hubby aku makan..kejam x kejam la u olls, aku tak sanggup nak tengok hubby dengan anak sakit, lagi2 anak la..aku yang menangis tengok anak terbaring je tak aktif.

almost 1 week juga la dugaan untuk kami tu, alhamdulilah..now, getting better


Hal keje pulak, aku officially resign dah, sebulan aku jadi SAHM (stay at home mama) , saja nak berehat sebelum start keje baru..1/11 baru aku start keje kat tempat baru, finally aku pilih keje yang dekat dengan rumah, belakang rumah je pun..jalan kaki pun sampai..huhu..jimat masa, jimat minyak, jimat segala2 la tak payah nak berjammed bagai lagi...Syukur alhamdulilah..


semalam ingat nak buat entry tarikh cun tu, 11.11.11, just a number..tak ada apa2 yang bermakna untuk aku, sebab nak kawin, dah pun kahwin, nak beranak..dah pun beranak..haha..tapi semalam hari jumaat, tetap bermakna, penghulu segala hari..tapi aku suka no tu, because nombor satu. sebab tu tarikh kawin dulu pun aku pilih 1 haribulan, 01/05..idok la nice date sangat cuma sebab 1hb tu jugak public holiday...senang kami nak celebrate anniversary, tak payah nak amik cuti lagi kan..haha..nak jugak tu nice date..huhu..

Shahrizq danial pun dah nak 8bulan, bertatih dah sikit2..walker yang aku belikan tu dia tak duduk dalam dah, tapi dia tolak sana sini, laju dah..harap2 ikut papanya, in law aku cakap kalau cepat jalan ikut papa la tu, 10 bulan dah laju dah jalan..mama? aku dulu 16 bulan baru pandai jalan, mak aku citer..huhu..
Tapi rizq gigi sebatang pun tak naik lagi ni apa cito?? hari2 aku belek gusi dia, tanda2 pun takde..atleast biarlah naik sebatang, nak juga aku tengok..nan hado!..memang jenis lambat naik gigi kot anak aku ni..nasib baik aku tanya do its normal..cuma kalau setahun tu tak naik2 gak, kena la bawa jumpa paed lagi..

bila tengok anak sekarang, rasa cepatnya masa berlalu..eh! dah besar anak aku, mula la mak excited nak google kek 1st birthday yang cun2..haha..hover mak kau rizq. tapi idok la berkhemah bagai nak celebrate birthday anak, simple2 dah la..tapi kalau neneknya nak sponsor macam majlis akikah dulu, why nottt?? makkkkkk.........huhu..





ok la, nak masak lunch anak dulu.lain kali sambung..

Daaaaaaaaaaa...........

2 comments:

[DnaZz] said...

bby kita sebaya eh?iza dah ilang ingatan daa..huhu rizq lahir berapa hb eh? rifqi 3/3..cantik jgk kan numbernya..nak jugak..hehehe

Yza Wilis said...

Rifqi dgn rizq sebaya bulan je iza...rifqi kuar dulu, rizq 15/3..beza 12 hari..huhu...