Wilis's readers. TQ all :)

This blog is dedicated to all the happenings of my life, my thoughts & feelings ♥

This blog is dedicated to all the happenings of my life, my thoughts & feelings ♥

Wednesday, September 7, 2011

Ready for next baby??


Halu peoples...

today, aku nak cakap pasal family planning, taknak cakap banyak, cakap sikit sikit je sebab hari ni limit sangat masa, semalam aku mc , banyak kerja tertangguh, jadinya banyak la kerja den nak kono siapkan ni ha!

dua tiga hari ni bila BW, ramai pulak blogger  mommies yang disahkan preggy untuk kali kedua, ini khas untuk yang baru ada anak sorang macam aku ni ha,Congrates! ;)

Dan sebab itu la aku terpanggil untuk buat entry ni, sebab almost mommies tu pulak anak 1st diorang belum sampai setahun pun..ada yang baru nak masuk 7bln babynya, terbayang betapa supermak nya u all yang mampu handle anak kecil dan bakal sorang lagi yang akan menyusul.


Dannn...

Dari situ aku ambil kekuatan bahawasanya kalau dah rezeki kita, Terima je anugerah itu sebab ada hikmahnya kan, pasal...

Aku pun tak pernah buat FAMILY PLANNING!!

Then, anak aku baru mencecah 6bulan minggu depan,  mula2 terpikir nak makan ubat or ambil injection untuk family planning, tapi encik suami tak mengizinkan..Tapi kita hanya merancang,Tuhan yang menentukan.ingat tu! sebab tak planning ni la of course la peratusan untuk melekat itu tinggi kan, jadi apa pun yang terjadi lepas ni aku ready mental dan fizikal, serious ni. Hahaha

 klise sangat kan kita selalu dengar, eh rapatnya..nanti tak cukup kasih sayang, NO, NO and NO ok..berikan kasih sayang untuk anak2 sama rata, then will be ok. tak kira sulung ke, tengah ke, bongsu ke..anak2 tu semua kuar dari rahim kita gak, yag kita kandung gak, jadi aku tak nampak point kenapa harus ada beza2 kasih sayang ni...

Tapi jangan salah faham ye u olls, aku belum lagi ada isi, ini cerita tin kosong je ni, Mana la tahu tiba2 rezeki datang kat aku pulak, jadi aku taknak la down, sapa suruh tak planning kan, (eh, yang planning pun ada yang jadi ok jangan tak tau)



Daaaaaaaaa....


* Anak aku dah pandai hisap ibu jari kaki, mitos nya nak mintak adik eh??!!

2 suka wilis's journal:

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

kan.. ramainye yg preggy 2nd baby... nieza nk jugak... hahaha.. excited nk tambah lg satu... baru2 ni pose penuh... ingtkn nk kasi adik kat Rania.. tup2 kelmarin 'kawan baek' dah dtg menjengah... hahaha... xdapekla ;p

Yza Wilis said...

Kan? kan? bestnya kalo dapat baby kecik lagi, serious sy tak ingat sakit bersalin dah ni..hehe..sy nak gegurl lak, kalau diizinkan, InsyaALLAH ;)

Wednesday, September 7, 2011

Ready for next baby??


Halu peoples...

today, aku nak cakap pasal family planning, taknak cakap banyak, cakap sikit sikit je sebab hari ni limit sangat masa, semalam aku mc , banyak kerja tertangguh, jadinya banyak la kerja den nak kono siapkan ni ha!

dua tiga hari ni bila BW, ramai pulak blogger  mommies yang disahkan preggy untuk kali kedua, ini khas untuk yang baru ada anak sorang macam aku ni ha,Congrates! ;)

Dan sebab itu la aku terpanggil untuk buat entry ni, sebab almost mommies tu pulak anak 1st diorang belum sampai setahun pun..ada yang baru nak masuk 7bln babynya, terbayang betapa supermak nya u all yang mampu handle anak kecil dan bakal sorang lagi yang akan menyusul.


Dannn...

Dari situ aku ambil kekuatan bahawasanya kalau dah rezeki kita, Terima je anugerah itu sebab ada hikmahnya kan, pasal...

Aku pun tak pernah buat FAMILY PLANNING!!

Then, anak aku baru mencecah 6bulan minggu depan,  mula2 terpikir nak makan ubat or ambil injection untuk family planning, tapi encik suami tak mengizinkan..Tapi kita hanya merancang,Tuhan yang menentukan.ingat tu! sebab tak planning ni la of course la peratusan untuk melekat itu tinggi kan, jadi apa pun yang terjadi lepas ni aku ready mental dan fizikal, serious ni. Hahaha

 klise sangat kan kita selalu dengar, eh rapatnya..nanti tak cukup kasih sayang, NO, NO and NO ok..berikan kasih sayang untuk anak2 sama rata, then will be ok. tak kira sulung ke, tengah ke, bongsu ke..anak2 tu semua kuar dari rahim kita gak, yag kita kandung gak, jadi aku tak nampak point kenapa harus ada beza2 kasih sayang ni...

Tapi jangan salah faham ye u olls, aku belum lagi ada isi, ini cerita tin kosong je ni, Mana la tahu tiba2 rezeki datang kat aku pulak, jadi aku taknak la down, sapa suruh tak planning kan, (eh, yang planning pun ada yang jadi ok jangan tak tau)



Daaaaaaaaa....


* Anak aku dah pandai hisap ibu jari kaki, mitos nya nak mintak adik eh??!!

2 comments:

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ said...

kan.. ramainye yg preggy 2nd baby... nieza nk jugak... hahaha.. excited nk tambah lg satu... baru2 ni pose penuh... ingtkn nk kasi adik kat Rania.. tup2 kelmarin 'kawan baek' dah dtg menjengah... hahaha... xdapekla ;p

Yza Wilis said...

Kan? kan? bestnya kalo dapat baby kecik lagi, serious sy tak ingat sakit bersalin dah ni..hehe..sy nak gegurl lak, kalau diizinkan, InsyaALLAH ;)