Ate, macam mana tak lama, dah weekday hari keje,takde maknanya aku nak rush balik dari shah alam ke usj semata mata nak masak lunch,makan sorang pulak tu, takat setengah jam apa yang sempat dimasak ye idok? megi la kot.Huhu.
Jadi weekday bekerja aku tapau or lunch kat cafe je.tapau pun biasa tak lebih rm5 sebab aku ni
Hari ni sebab aku dah officially being SAHM (stay at home mama) untuk 2,3 hari ni je.jadi boleh la aku masak simple2 untuk lunch kami laki bini.kalau tak tunggu la hari minggu ye encik suami kalau nak merasa air tangan isteri itupun kalau nafsu boleh ditahan untuk makan kat luar sebab selalunya memang fail la masak hari minggu, dah kuar jalan2 itu pakej singgah makan sekali la tu.Haha
Lunch kami di hari jumaat.
Daging masak lemak cili api, sambal udang takde petai (takde stok),ikan masin pemberian kawan hubby dari sabah,tempoyak kiriman nenek kelate,dan budu of course tak tinggal aku beli sedozen masa balik kelantan hari tu, kata anak jati kelate, budu ori la kena makan.Hehe..
Sayur nan hado, stok takde dalam fridge..masak je yang mana ada,tak bersayur la kami pasal bini encik wilis ni malas nak turun bawah beli sayur,dah la lift ada sebelah..tak koser aku nak bersesak2.Jadi lunch ni tak seimbang, terpaksa la lepas ni makan dessert buah oren supaya tak sembelit.Hahaha.
Daaaaaaaaaaaaaaaaaa....
0 suka wilis's journal:
Post a Comment